tisdag 27 oktober 2009

Trångsynt sjukvård

Idag ringde vår habiliteringsläkare och sa att vi inte får åka till akuten i Katrineholm för provtagning om Josefin får 38 i temp. Nä, istället ska vi sätta oss i bilen 6,5 mil till Eskilstuna, vänta på akuten och förhoppningsvis hinna ta prover inna feber ger med sig igen. Fy tusan vad trångsynt det kan vara. Och kul att sitta på kvällen på akuten med Josefin. Är hon inte sjuk innan så lär hon bli det där. Hoppas bara att hon kan få 38 i temp dagtid för då är det inga problem. Då åker vi upp på barnmottagningen och tar provet. Klart är också att Josefin inte får vaccineras innan vi varit i Uppsala och kollat hjärtklaffarna. Dit har vi preliminär tid den 24:e november.



Jag har även diskuterat med vår kära läkare om vi inte ska börja mediciner mot Josefins spacmisitet. Tror att det bl.a. är detta som väcker henne på nätterna. Ibland ligger hon med bakhuvudet mot ryggen, så krökt, och fötterna träffar nästan huvudet. Hon blir som ett o eller åtminstone som ett bakvänt c. Ser obehagligt ut, men hon verkar nästan som mest nöjd då. Däremot vaknar hon av att hon sprätter till. Även i rullstolen kröker hon kroppen bakåt. Tur att hon har spännen, men stark är hon...



Och omställningen till vintertid verkar gå bra. Mamma är trött på kvällen. Vad mörkt det var när jag skulle hem från jobbet. Men Jossan verkar helt oberörd. Kaisa har ledigt den här veckan och idag var hon med mig på jobbet. Trodde hon skulle vilja åka hem under dagen, men icke. Satt och ritade och munnen gick i ett. Imorgon är hon hemma med sin lillkusin, som sover här inatt, och med storebror.

2 kommentarer:

  1. Men ååå!!! Vaffördå??? Får man inte välja sjukhus själv? Det trodde jag.. Håller mina tummar för att febern kommer på dagen!

    När vi har åkt in med Sandra har vi fått ett rum att vara i, så vi slipper sitta i väntrummet. Det är toppen!

    Det låter obehagligt med det där spacmiska, eller vad det heter och hur det stavas.. men ni är väl vana(?).. Hoppas iaf det löser sig så ni kanske får sova lite lugnare på nätterna.

    Här är det oxå mamma som märkt mest av tidsomställningen :) Sandra är ju sjuk så hon har ställt sin "klocka" rätt redan, och vaknar som hon brukar om morgnarna.

    Ha det så bra!
    Kram Nina!

    SvaraRadera
  2. Hejsan igensan :)
    Tack för kommentar i min blogg! Blir alltid så glad över kommentarer!

    Nä, vi har inte alltid korttids på onsdagar och inte nästa onsdag. Men det hade nog gått att fixa ändå, om det inte varit influensatider.. Vill inte utsätta mig i onödan. Men tack för erbjudandet, det hade varit skoj! Kanske jag kan om det blir fler tillfällen.

    Kram Nina!

    SvaraRadera