söndag 17 januari 2010

Lugn och delvis skön helg!!!

I fredags, när Klas kom hem från ledningsgruppsmöte, mådde han illa. Trodde det berodde på att han åkt hem baklänges i X2000. På lördagsmorgonen mådde han fortfarande illa. Vi fick ställa in kvällens middag med Anna, Håkan, Per och Therese samt deras barn. Istället hyrde vi sex stycken filmer och tillbringade dagen i soffan. Jossan var hemma hos farmor och farfar eftersom det var deras jobbarhelg.


I morse vaknade vi tidigt. Packade ihop alla i familjen och hundarna för en tur ut till svärföräldrarna i Fiskeboda. Började med en promenad som avslutades med hundbus...
Molly jagade möss i snön.

Jossan blev glad när vi kom. Njöt av att vara utomhus. Kolla in hennes tänder. Snart måste de sista komma så att tänderna rättar till sig.

Ebba for som en virvelvind (som vanligt) men satt också en stund och poserade.

Och Lexi, knähund, mös med lillhusse som vi tvingat upp ur sängen före 12 för en gångs skull.

Svärföräldrarnas gård vimlar av fåglar.Fick bild på en med landningsstället utfällt.



På vägen hem började Kaisa, åter, prata om att hon inte vill rida mer. Försökte peppa henne och övertala henne. Slutade med att hon tyckte att vi tvingade henne, fast vi själva tyckte att vi bara försökte peppa. Knepigt, vill ju inte att hon bara ger upp vid minsta motgång. Efter mycket om och men och tårar bestämde vi att hon skippar denna termin och hoppas på att få börja i en ny grupp till hösten. Ringde ridskolans telefonsvarare och informerade dem och bad dem höra av sig. Nyss kläckte Kaisa ur sig att hon vill fortsätta. Men nu har vi missat två tillfällen på raken så vet inte hur det går. Får prata med dem på ridskolan. Kaisa tycker att halv 6 är för sent på söndagkvällen. Dessutom är alla andra två år äldre. Får se hur detta slutar.



För en stund sedan gick Klas och jag elljusspåret med hundarna. De fick springa lösa. Plötsligt hoppade ett rådjur över spåret, bara fem meter framför hundarna. Jag skrek "stanna" och hundarna stannade... Sen drog Ebba iväg in i skogen. Lexi stog still och tittade efter henne medan hon väntade in oss. Ebba sprang ca 15 meter, sen vände hon, kom tillbaka och fortsatte gå med oss på spåret. Man upphör aldrig att bli förvånad!!!


Ikväll ska vi ringa och se om vi kan boka lägenheten, som vi har hyrt förr, i Rom. Planerar på att åka 24-28 mars Klas, jag och Mattias. Mattias fyller 20 den 26:e. Har lite kvar som vi inte hunnit med vid tidigare besök bl.a Sixtinska kapellet och katakomberna. Såg "Änglar och Demoner" igår och blev verkligen sugna på att åka dit. Det är en härlig stad...


Nu ska jag in på Adlibris och titta efter böcker. Dags att fylla på förrådet. Och sonen lyckades fixa vårt internet problem vi haft på sistone. Krävdes några uppdateringar så är min dator som ny...

2 kommentarer:

  1. Hihi!! Va SÖÖÖT hon e!! Jossan alltså. o va bra , att ni löst det så att hela familjen får vara hennes assistenter (vilket jag förstår att ni gjort?) Kanon ju.

    Rom låter HÄRLIGT! Blir bara liiiite avis.. lite.

    SvaraRadera
  2. Hoppas det gått bra med lägenheten vid det här laget.

    Härliga bilder :) Jösses vad snö vi har! Härligt med vinter på vintern! Även om jag längtar till våren...

    Du har en Award i min blogg om du har lust :)
    Kram Nina!

    SvaraRadera